ПЪРВИ НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА ИЗПЪЛНИТЕЛИ НА БЪЛГАРСКА ПЕСЕН „ВЕЧНА МУЗА“
към Център за обучаващи се артист- изпълнители „ПРИВЮ“

Мото на конкурса:Българската музика- мечтана, възпята и вечна!

ПЪРВИ НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА ИЗПЪЛНИТЕЛИ НА БЪЛГАРСКА ПЕСЕН
„ВЕЧНА МУЗА“
към Център за обучаващи се артист- изпълнители „ПРИВЮ“

Мото на конкурса:Българската музика- мечтана, възпята и вечна!

Дата: срок за записване: 15 септември 2023 година
присъствен етап: 5 и 6 октомври 2023 година

Място: Комплекс „Приказките“  край град Харманли

Организатор: Център Привю

Голямата награда на конкурса: създаване на песен и аудиозапис в Пайнер Студио

Правила:
-В конкурса могат да вземат участие всички желаещи на възраст от 14 до 22 години
*Възрастта се определя към 31 декември 2022 година.В конкурса могат да вземат участие само изпълнители, които пеят на български език, съвременен и фолклорно- диалектен български език
-В конкурса могат да вземат участие певци- индивидуални изпълнители, които пеят в следните раздели:

  • народна песен- автентична и със съвременно звучене
  • българска поп и естрадна песен
  • българска поп- фолк песен

Конкурса ще премине в два етапа:

Оценяване на участниците  и от двата етапа на конкурса се провежда от високо клалифицирано жури.
-Членовете на журито ще бъдат обявени в нашият сайт и в страниците на „Привю“ в социалните мрежи
-Най- добрите видеа могат да бъдат качени в социалните профили на „Привю“

I Етап: предварителна селекция в неприсъствена форма
За да участва в конкурса, участникът представя минумум 1 изпълнение и не повече от 2 изпълнения в категорията, която иска да се състезава.
*Един участник може да участва в повече от една категория, като за всяка категория изпраща форма и заявка за участие по отделно.

-Изпълнението на учасника е във видео формат, записано в домашни условия или на мястото, в което участникът се е обучавал
-Видеозаписи от участия в други конкурси или състезания не се допускат.
-Не се приемат студийни, видеомонтирани и технически коригирани вокални записи.
Срок за подаване на заявките: 12 ЮНИ 2022 година

email адрес: nacionalenkonkurs@gmail.com

II Етап:
За да участва във II Етап на конкурса, изпълнителят трябва да бъде одобрен и поканен, след като е преминал успешно оценяването
от I Етап на конкурса.
– Присъственият II Етап е в два последователни дни.
– Присъственият II Етап ще се проведе в Комплекс Приказките, на голямата сцена в основният ресторант.
– Изпълнението на II Етап е на живо, а музикалният съпровод се осигурява от изпълнителите, като може да е с или без музиканти и на звуконосител: флашка. Индивидуално за всяко участие.

*Един участник може да участва в повече от една състезателна категория, като за всяка категория изпраща форма и заявка за участие по отделно.

Очакайте допълнителна информация за всички членове на Журито, както и график по дни за провеждане на II Етап, който завършва с Гала Концерт.

Регламент:

1. Регистрация:
Попълнете коректно документална форма с условията за участие до 3 юни 2022 година:

1.1 Подписана декларация: Участниците, които изпратят заявка за участие с тяхно изпълнение, предоставят правата на аудио и видео записите за конкурса на Привю Еоод и дават своето съгласие те да бъдат публикувани по преценка на Привю Еоод в интернет пространството, за целите на конкурса.

1. 2. Декларация за обработване на лични данни

1. 3. Заявка за участие I Етап

1. 4. Заявка за участие II Етап (след покана)  

1.5 Платена такса за участие:
За потвърждение на участието в конкурса изпратете сканирано копие на документа за банков трансфер с името на участника и текст : конкурс „Привю“, както и категорията в която кандидатствате на посочениет имейл адрес: nacionalenkonkurs@gmail.com

Цени:
Цена за заявка на 1участие в конкурса и I етап в неприсъствена форма: 20 лева, които се внасят в деня на участието и се изпраща платежното нареждане, заедно с формата на кандидатстване.

Цената за заявка на 1 участие във II Етап на конкурса (след успешно преминал I Етап) присъствена форма в Комплекс Приказките:
100 лева

Цените се заплащат по банков път на банковата сметка на Привю Еоод:
IBAN
BG96RZBB91551005231072
PREVIEW EOOD

Пътните разходи и пребиваването са за сметка на участниците.

2. Награди:
Гран При за всяка категория с голямата награда: Създаване на собствена песен и аудиозапис в Пайнер Студио
I, II и III място в категория народно, поп и естрада и поп- фолк пеене: медал и диплом

3. Специални награди:
за най- малък участник
за най- артистично представяне
награда- изненада от организаторите извън журито

II Етап:

Уважаеми участници и зрители, имаме удоволствието да ви поканим на две концертни вечери в Комплекс Приказките, край град Харманли на 6 и 7 юли, 2022 година.
Първи ден: След пристигането състезателите в конкурса се посрещат с добре дошли „Welcome Drink“ в градината на Комплекс Приказките
На разположение е основниат ресторант за разпяване и репетиция от 14 до 18 часа
I Конкурсна вечер: започва от 19 часа в основният ресторант на комплекса. Представяне на изпълнителите, които се борят за голямата награда- създаване на собствена песен и запис в Студио Пайнер

Ден втори: Чаено парти за педагозите и придружителите на участниците от 14 часа в градината на комплекса
II Конкурсна вечер с награждаване, награди изненада и концерт. Гост- изпълнител на събитието Мария Гевечева, изпълнител на народни песни на 12 години с вокален педагог Никола Янев- Чоли, съпровод на акордеон. След награждаването и изпълнението на победителите, всеки който пожелае може да се изяви на сцената с песен на български по избор.

Декларации за изтегляне
Жури II Присъствен Етап

Ивета Костова ( председател ) 

Ивета се занимава с музика от 7 годишна. Възпитаник на школа по поп и джаз пеене при читалище „Съгласие“ 1862 г. Четири години поред получава стипендия на МОН за даровити деца. Полуфиналист е и достига до последният елиминационен етап в Гласът на България 3.

Ивета завършва „Предучилищна и начална училищна педагогика“ в Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Работила е в учиище и детска градина, обича да преподава, организира музикални празненства и е откривател на деца- таланти. Успешна е и като жури на различни конкурси из страната. Има призова номнация в Годишните награди на фондация Енчо Керязов, като е награждавана в област изкуство от 2013 до 2015 година. Успешно изпълнява и народна музика, участва във фестивала „Пирин Фолк“. От няколко години има успешна музикална кариера в музикална компания „Пайнер“.

Любомир Иванов 

Любомир Иванов „JKro“ е роден в Търговище на 4-ти май 1992г. Започва да ходи на уроци по солфеж на четири годишна възраст, а малко по-късно се запознава с първия си инструмент – пианото. Завършва музикалната паралелка в 2 СОУ „Проф. Никола Маринов“. През ученическите си години композира класически произведения и електронна музика. Продължава с музикалното си образование в „АМТИИ“ град Пловдив и завършва с отличен магистърската си степен, специалност Изпълнителско Изкуство „Поп и Джаз“ – пиано. Работи върху късометражни филми, телевизионни и интернет реклами, песни за изпълнители, върху собствени и съвместни произведения. Творчеството му се разгръща в разнообразни стилове: дъбстеп, R&b, рап, трап, поп, рок, джаз, филмова музика и други. През 2015г. е номиниран за националните награди на НМА „Проф. Панчо Владигеров“ в категория „Музикална композиция“.
Работи по ТВ сериала на БТВ „Скъпи наследници“ като музикален оформител, ТВ сериала „Белези“ като звуков дизайн и др. Композира съвместно с Николай Тошев песен, която грабва вниманието на група Ку-Ку Бенд и е реализирана със Слави Трифонов в произведението „АЗ СЪМ“.
В подкрепа на младостта и таланта, винаги е заставал зад даровити изпълнители и деца, като част от екипната работа на “Привю” и бенда на школата.

Александър Байчев  

Александър Байчев е роден на 15 април 1987 година в семейство на музиканти. Завършва средното си образование през 2005 г. със специалност пиано.
Завършва висше образование 2010 г. със специалност поп и джаз пеене в НМА „Панчо Владигеров“ София.
През 2015-та година завършва магистратура в ТКДФ на НМА „Панчо Владигеров” със специалност „Педагогика на обучението по музика”.
От 2019 г. е редовен Докторант в Шуменски Университет „Епископ Константин Преславски“
От 2020 г. е преподавател по „Поп и Джаз пеене“ в „Нов Български Университет“.
Носител на над 50 награди от национални и международни конкурси и фестивали, – Гран при на конкурса „Малкият принц”, Кишинев, 2001 г., Гран при на конкурса „Магията на песента”, в Търговище през 2005 г., най-добър попизпълнител на „Сезони”, Бургас, 2001 г. първи награди на Европейски младежки поп-рок конкурс „Сарандев“, Добрич през 2003 и 2005 г., на Европейския младежки поп-рок конкурс за изпълнители на българска популярна песен „ Короната на Търновград”, гр. Велико Търново, 2005 г. и др.
участник в песенния конкурс „Бургас и морето“ през 2005, 2011, 2014, 2015 г. и на пролетния радио конкурс на БНР през 2004, от който има награда за млад изпълнител – продуциране на нова песен.
Бивш вокал на група „Групата“ (2006 – 2009 г.), с която има многобройни изяви в страната и чужбина. С „Групата“ има издаден албум и редица клипове.
Александър е участвал в първия сезон на телевизионния формат „Гласът на България“ през 2011 г. където стига до финалите.
Като изпълнител и автор има реализирани 5 сингъла, сред който са песните:
„Искаш ли от това“
„Вместо мен“
„Ти да си до мен“
„Само моя си“
„Игра на лъжи“
През 2018 г. реализира първия си самостоятелен концерт със заглавие „Ти да си до мен“